Czekoladowe fondue

Nie bój się czekolady! Jest zdrowia (oczywiście w umiarokowanych ilościach), no i raz na jakiś czas można przecież  zaszaleć – coś na słodkoCzekoladowe fondue
225g półsłodkiej czekolady
1 szklanki śmietany do ubijania
3 łyżki świeżego soku pomarańczowego
1 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
Roztopić czekoladę w garnku do gotowania na parze. Dodać śmietanę, sok i skórkę pomarańczową. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Wylać do garnka do fondue ustawionego nad palnikiem. Zanurzać w nim truskawki, banany, pomarańcze, kiwi itp.
( 11/2 szklanki )

Podziel się na:
  • Facebook
  • Wykop
  • Blip
  • Gadu-Gadu Live
  • Dodaj do ulubionych
  • Drukuj
  • email
  • PDF
  • Twitter
  • Śledzik
  • Google Bookmarks
  • Blogger.com
  • Grono.net

Dodaj komentarz