Łosoś w stylu wchodnim

Smaczny, łatwy w wykonaniu, a jednocześnie wykwintny…Potrzebujesz dla 4 osób:4 ( 170 g każdy ) filety z łososia125 ml jogurtu naturalnego2 łyżeczki mąki pszennej1 łyżka curry w proszku2 łyżki drobnej, tartej bułki2 łyżki wodyŁososia umieść w małym, żaroodpornym naczyniu. W małej misce wymieszaj jogurt z mąką i curry. Następnie posmaruj powstałym sosem łososia. Posyp tartą bułką. Wlej wodę wzdłuż brzegów naczynia. Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180st.C. Teraz możesz go wyjąć i ryba jest gotowa do podania! Smakuje doskonale z frytkami, lub pieczonymi ziemniakami..

Podziel się na:
  • Facebook
  • Wykop
  • Blip
  • Gadu-Gadu Live
  • Dodaj do ulubionych
  • Drukuj
  • email
  • PDF
  • Twitter
  • Śledzik
  • Google Bookmarks
  • Blogger.com
  • Grono.net

Dodaj komentarz