Rosół królewski

G.Doskonały na jesienną niepogodę, szare, zimne dni i okropne przeziębienia. Nic tak dobrze nie rozgrzeje, jak talerz doskonałego, gorącego rosołu! Rosół bezmięsny, a więc doskonały dla wegetarianek.Aby go ugotować potrzebujesz:4 l. wody1 łyżka pieprzu1 łyżka soli1 cebula, pokrojona w plasterki2 pokrojone marchwie1 łodyga selera, pokrojona1 cytryna, przekrojona na pół250 ml białego wina1 bouquet-garni ( woreczek z gazy, wypełniony mieszanką ziół, dodawany do zup, mięs itp.– po 2 łyżeczki pietruszki, tymianku i majeranku, po ½ łyżeczki całych ziarenek czarnego pieprzu i 1 liść laurowy ) Najpierw połącz wszystkie składniki, następnie gotuj je przez ok.30 minut. Odcedź gazę, zatrzymaj płyn, sam bouquet wyrzuć,nie będzie Ci już potrzebny, natomiast płynu możesz używać do gotowania ryb.Smacznego!10

Podziel się na:
  • Facebook
  • Wykop
  • Blip
  • Gadu-Gadu Live
  • Dodaj do ulubionych
  • Drukuj
  • email
  • PDF
  • Twitter
  • Śledzik
  • Google Bookmarks
  • Blogger.com
  • Grono.net

Dodaj komentarz